сряда, 19 юни 2019 г.

Три неща, които една артистична майка може да направи за сватбата на дъщеря си и още три други неща, които няма да направи


Няма да седи на диванчето в ателието за булчински рокли и да отсвирва предложения на дизайнери едно по едно, защото тук деколтето било дълбоко, там дантелата била малко.

Нейната дъщеря е Дизайнер на себе си и на Роклята си. Тя сама реши каква да бъде елегантността и в бяло. И Роклята стана Вълшебно красива. Каквото е самото дете!

Няма да поръчва музиката, защото плаща на гайдаря. Децата поканиха родителите си на СВОЯТА сватба, това бе техният първи съвместен проект, който те замислиха в продължение на година, спестиха и осъществиха със свои средства, със свой стил, със своята музика и със своите приятели. Тази сватба бе едно Тържество на Младия Дух, в който всички млади и не много млади се сляхме в един вихър на танца, на радостта и на любовта към живота.

Няма да кърши пръсти и да се моли я времето да е хубаво, я гостите да са доволни, я децата да са весели. Тя знае, че когато ангелите пътуват, слънцето ги следва, че и дъжд да вали, всички ще танцуваме под дъжда, че вълшебното място, където ще се състои магичния ритуал е целувка между гората и морето и че хармонията отвътре създава и хармония отвън. А нейните деца са Хармония на  Любовта и Споделените ценности. Така че, Сънят в Лятната нощ ще бъде безоблачен. И той наистина БЕ.

Е, какво тогава може да направи? Не е много, но е вдъхновяващо.

Първо. Самата тя да бъде в хармония с мечтите си за приказна рокля, за елегантно изглеждащ Баща на Булката до себе си, да бъде благодарна на гостоприемните си сватове и на веселите си, усмихнати роднини и приятели.

Второ. Да каже Да на всяка артистична хрумка на детето си като например - "Мамо, символът на сватбата ни е Водното конче! Можеш ли да ни направиш поне петдесет водни кончета от медна тел." Или пък - "ще ни направиш ли кутия за пари?". "Готово, Еличе, искаш ли да е като къщичка за птици". Или пък, "Виж мамо в Пинтерест какви красиви чаши има, ще ни ги направиш ли същите? Но без капка силикон, моля."


















Трето. Да допринесе за декора на Съня в Лятната Нощ с вдъхновението си около Шекспировите герои. Да нарисува пъстри маски, да издялка табели, да потърси спешно магарешки уши, самата тя да стане магаре за модел.

С три думи: Да бъде Енергия, Радост и Подкрепа! Заедно с най-важния човек до себе си - Любовта на Нейния Живот - Бащата на Булката!







Няма коментари:

Публикуване на коментар