събота, 17 февруари 2018 г.

Днес преподавах Мекост

Днес работих цял ден. Но не преподавах само английски. Преподавах Мекост.
Сутринта преподавах Мекост от думата Не мога.

Не мога да пиша есе. Ами няма Не мога. Не мога е лесно. Да опитаме другото. Хайде прочетете този текст от домашното. А сега затворете учебника. За какво беше текста? Не помня. Но това е текст, който сами сте попълнили и току що прочетохте. Не помня. Добре, прочетете го пак. Тези думи са много хубави. Използвайте ги в изречения за бъдещето на Варна. Не мога. Защо? Ами сложно е. Добре. Напишете едно ваше твърдение. Например - Варна има нужда от повече места, където младите хора да общуват. Сега кажете, какво казват опонентите ви. Добавете още един техен аргумент. Сега кажете, че това няма нищо общо с истината, защото ... Хайде сега ги заковете с последно изречение. И с едно за финал от три думи само.
А, прекрасно! Ето така се пише есе. А сега напишете още едно твърдение.
Знаете ли какво имах чувството, че правя в този час и половина. Стисках втвърден пластилин докато омекне. А вие? Ами нещо такова. Изстискахте ни мозъците. Прекрасно.

На обяд преподавах Мекост от думата Не харесвам. Е, хайде, напишете коя е професията, която за нищо на света няма да изберете. Нарисувайте я с думи. Сега прочетете текста за най-досадната професия. Добавете думи. Отпушете недоволството си. Насолете този текст. А сега, съжалявам за невдъхновяващото домашно. Напишете текст "Скуката отвръща на удара" или "Живите мъртви", ама за училището. О, ама то е толкова вдъхновяващо да напишем този текст! Може ли с повече думи.

Следобяд преподавах Мекост от думата Не ми е интересно. Знаете ли какво е Staycation? Ваканция, в която си стоиш в къщи и пестиш пари на вашите. Ужас! Провал! Що, провал? Хайде сега измислете десет неща, които можеш да правиш във Варна и да се забавляваш страхотно без пари. Ами нощно къпане. Добре, друго - ами да снимаш цял ден, котки например. Или пък да си направиш сладоледено парти в къщи с различни странни вкусове - например краставичен сладолед или пък сладолед с вкус на джинджифил.

Цял ден преподавах мекост и вечерта гледах китайския спектакъл ДАО. После пих арменско вино в арменски ресторант.


Сега ми е меко! И сбъднато! Когато преподаваш мекост, омекваш.И разпукваш нара с многото сочни зрънца!

Няма коментари:

Публикуване на коментар